Elagu Eesti!
-
Palju õnne, armas vaba Eesti! Oi, kuidas täna kõlab sõna "vaba" täiesti erilisena!
Hakkasime pidupäevaks sättima juba nädala algusest. Lähtusim sellest, et armastus käib kõhu kaudu ja tegime Eesti sünnipäeva puhul lipuvärvides kooki.
Hakkasime pidupäevaks sättima juba nädala algusest. Lähtusim sellest, et armastus käib kõhu kaudu ja tegime Eesti sünnipäeva puhul lipuvärvides kooki.
Et me järgmisel nädalal, kui on vastlapäev, peame vaheaega, olid esimesed materjalid vastlapäevahõngulised. Võtsime ette topsitäie ube ja herneid, et neid võidu veeretada ja hiljem ära sorteerida. Koogitegemise mängus said neist lõpuks mustikad ja põldmarjad muidugi :). Veeretasime ubade ja hernestega isu täis ning sorteerisime nad eraldi topsidesse. Ühele lisasime sinist ja teisele musta ja siis muudkui raputasime kaane all. See oli lahe mäng. Natuke kehale tööd ja kahele käelekorraga. Samals ajal saime silmadega jälgida, kuidas oad ja herned värvuvad ja kõike seda oli ka kuuuuuulda :). Muuusika, herne- ja oamuusika värvikastmes.
Edasi käärisime käised üles ning tegime koogile põhja ja vormi ning kattegi uhkete kaunistustega. Meie kondiitritöökojas valitses väga töine õhkkond. Kasutasime tortide tegemiseks papist kettaid ja kartongist vormi. Lisaks valget ja musta soolatainast. Sinist värvi ja muidugi "marju". Mõnes tunnis oli meeles isegi vahukoort ja moosi peale ja vahele lisada :).
Taignaga tegime enne koogi meisterdamist igasugu traditsioonilisi taigna-mänge. Katsusime, sikutasime, veeretasime, rullisime, ehitasime, vajutasime, tegime katki ja panime kõik jälle kokku. Kõige lõpuks rullisime valgest taignast suure pannkoogilaadse kihi ja asetasime selle vormi ja marjade peale. Pealt kaunistasime alles jäänud marjadega ning must soolataignaga, millest iga väike kondiiter sai ise teha, mida oma tordile vajalikuks pidas.
Edasi käärisime käised üles ning tegime koogile põhja ja vormi ning kattegi uhkete kaunistustega. Meie kondiitritöökojas valitses väga töine õhkkond. Kasutasime tortide tegemiseks papist kettaid ja kartongist vormi. Lisaks valget ja musta soolatainast. Sinist värvi ja muidugi "marju". Mõnes tunnis oli meeles isegi vahukoort ja moosi peale ja vahele lisada :).
Taignaga tegime enne koogi meisterdamist igasugu traditsioonilisi taigna-mänge. Katsusime, sikutasime, veeretasime, rullisime, ehitasime, vajutasime, tegime katki ja panime kõik jälle kokku. Kõige lõpuks rullisime valgest taignast suure pannkoogilaadse kihi ja asetasime selle vormi ja marjade peale. Pealt kaunistasime alles jäänud marjadega ning must soolataignaga, millest iga väike kondiiter sai ise teha, mida oma tordile vajalikuks pidas.
Ilusat pidupäeva - hoiame ennast ja südames oma sõpru!
Lisa kommentaar